2017. szeptember 23., szombat

BALLÉPÉSEK

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.09.23.


...a fejedelem mindenekfölött azt hitesse el minden cselekedetével, hogy nagy és kiváló személyiség. (Machiavelli: A fejedelem.)


Sokan vádoltak meg azzal, hogy a blogbejegyzéseimben sorra a balliberális oldalt kritizálom, ami nem tesz jót a közelgő választások kimenetelére. Ezt persze azonnal vissza lehet utasítani azzal, hogy mindenkinek joga van nyilvánosan kifejteni a véleményét. Lehetne azzal is érvelni, hogy sokan vannak, így én is, akik egyik szekértábor mellett sem tették le a voksukat, és akik így, ha működne a jelzett logika, nem fejthetnék ki a véleményüket. Ez nyilván a szólás szabadságának a semmibe vételét jelentené. Van azonban olyan eset is, amikor egyszerűen nem lehet vállalni akár a kormány, akár pedig az ellenzék némelyik megnyilatkozását, mert az annyira nem egyezik a valósággal, vagy olyan bárgyú kijelentés, vagy tett, hogy az már sérti az ember fülét. Az ellenzék, hogy minél többet mutassa magát, sok ilyen esettel szolgált csak ezen a héten is. Egy kis szójátékkal azt lehet mondani, hogy a bal lépések ballépések.
Itt van mindjárt az első ilyen ballépés, a korrupciós ügyek elévülésének 9 évről 12 évre emelésének problémája. Közismert, hogy Vágó Gábor ellenzéki aktivista a poklokat megjárta azért, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elfogadja a népszavazási kezdeményezését ebből a témából. Itt csak annyit jegyzek meg ezzel kapcsolatban, hogy ma a leginkább preferált módszer a kitűnésre, a feltűnésre, a közvélemény körében történő megjelenésre a népszavazási kezdeményezés és ha azt engedélyezik, akkor az azt követő aláírás gyűjtés. Ez tényleg kitűnő alkalom arra, amint azt a Momentum esete is bizonyította, hogy a választók széles tömege lássa, megismerje a mindenre elszánt ellenzéki aktivistákat és politikus palántákat. Mindez azonban ködként oszolhat szét akkor, ha nem jön össze a szükséges számú hiteles aláírás. Tehát van kockázata ennek a kezdeményezésnek is, de mindemellett tényleg jó alkalom arra, hogy a választók tömegesen jelenjenek meg egy ügy mögött, amit az adott párt vagy aktivista úgy értékelhet, hogy az aláírásukat adó személyek egyúttal rájuk szavaznak majd a következő választáson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.