2017. szeptember 29., péntek

AZ ELSŐ HÉT HÓNAP BŰNÜGYI ADATAI NEM TÜKRÖZIK AZ ERZSÉBETVÁROSI BULINEGYEDBEN KIALAKULT ÁLDATLAN ÁLLAPOTOKAT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2017.09.27.


Az idei év első hét hónapjában csak a testi sértések miatt regisztrált rendőrségi eljárások száma volt valamivel magasabb a bulinegyedet is magába foglaló VII. kerületben a három budapesti belvárosi kerület (V., VI. és VII. kerület) közül. A kábítószerrel kapcsolatos nyomozások számában nem volt nagy különbség a városrészek között, alig néhány ügyet regisztráltak csak a szeptemberi drograzziák előtt. A gépjárműfeltörések és a lakásbetörések számát tekintve toronymagasan vezet az V. kerület. Adatokat kértünk és kaptunk a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

Előzmények

Kurvák, dílerek, randalírozás – állandósult a káosz a bulinegyedben, menesztették a rendőrkapitányt

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy a főváros közepén, a bulinegyedben eluralkodott áldatlan állapotok miatt a VII. kerületi kapitánynak, Kiss Szabolcsnak mennie kellett. Annak ellenére menesztették a rendőri vezetőt, hogy a nyár elején a helyi képviselő-testület még elégedett volt a munkájával, és elfogadta a kapitányság 2016-ra vonatkozó beszámolóját.

Azt ugyan több VII. kerületi önkormányzati politikus jelezte, hogy a lakosság folyamatosan panaszkodik bulinegyedben eluralkodott droghelyzet és randalírozás miatt, de akkor még ennek ellenére bizalmat szavaztak a rendőri vezetőnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.