2016. november 21., hétfő

HAJÓNAPLÓ 30. NAP: FOGYNI AKARSZ? DOLGOZZ HAJÓN!

EGY SZAKÁCS NAPLÓJA BLOG
Szerző: Szabadnapos Szakács
2016.11.21.


30. nap. Balitól egészen a Cook szigetekig jutottunk, ami közel 10 000 km hajózást jelentett eddig. És Chile még mindig 9000 km-re van tőlünk. De ha belegondolok, hogy Kaposvár már közelebb van Amerikán keresztül, mint Ázsián keresztül, akkor tudom, hogy már hazafelé tartok. Lassan!

Na persze a 10 ezer km hajózás nem az én érdemem, de 30 nap alatt közel 20 ezer adag ételt adtunk ki. Persze nem számoltuk, csak egy megközelítés. Ehhez a konyhán 14 szakács és 6 kisegítő/mosogató napi átlag 12 órás munkájára volt szükség. Tehát közel 7200 munkaóra. Amiben még a 15 fős felszolgálói brigád még benne sincs. Arról már írtam, hogy kéthetente mekkora szállítmányt kapunk, de most már kicsit a felhasználásról is tudok pár érdekes számmal szolgálni: hetente 25 kg sót használunk el, ami az iskolákban a jelenlegi menzaszabályozások mellett talán egy évi sófelhasználásnak felelhet meg. Emellett napi 25-30 kg liszt is felhasználásra kerül. A húsok változóak, de naponta közel 100 kg hús kerül a kezünk alá, ilyen vagy olyan formában. Naponta átlag 100 liter levest főzök meg, tehát egy gyors szorzással már ki is jön, hogy az elmúlt egy hónapban 3000 liter leves átment a kezem alatt. Kisebb medencét feltölthetnénk már a húsleveseimmel. Feltéve, ha megmaradtak volna. De szerencsére jól sikerültek, így elfogytak. A szoba-konyha távolságot naponta nyolcszor teszem meg, ami alkalmanként 32 lépcsőfokot jelent, plusz a konyha-zöldséghűtő távolság napi tízszeri megtételével ehhez még alkalmanként 64 lépcsőfok jön, tehát naponta 900 lépcsőfokot mászok meg. A napi étkezéseim ezzel nincsenek sajnos párhuzamban, így nem csoda, hogy egy hónap alatt sikerült 11 kilótól is megszabadulnom. Persze rámfért, így anélkül, hogy véleményt formálnék akármilyen fogyókúrás szerekről, vagy termékekről: Fogyni akarsz? Dolgozz hajón!
...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.