Szerző: szucsadam
2016.03.30.
Az egy hónapja írt posztomra, aminek az "Itt vérezhet el a magyar gasztroforradalom"címet adtam, sok reagálás érkezett. Két nagy csoport formálódott ki ezek között, az egyikük a vállalkozói oldal, a másik a munkavállalói oldal nehézségeit emelték ki. Utóbbiak panaszkodtak a körülményekre és a fizetésre, elmondva, hogy ennyi pénzért nem lehet elvárni a lelkesedést. Előbbiek pedig megerősítettek abban, hogy a poszt alapállítása, miszerint egyre nehezebb a legalább minimális teljesítményre képes munkaerőt megtalálni, az egész országra igaz. És nem csak a gasztronómia területére.
Arról a sajnos igen vékony rétegről kevés szó esett, akikre az írás legfontosabb kérdését kihegyeztem. Mi van azokkal, akik szívesen dolgoznak akármennyi pénzért egy menő pékségben, hogy kitanulják, hogyan kell, és később a saját pékségüket indítsák be? Hol vannak azok, akikből később a vállalkozók lesznek, és akik megteremtik maguknak a kitörés lehetőségét onnan, ahol nem szívesen dolgoznak?
ITT OLVASHATÓ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.