Szerző: meiszner.kati
2016.01.08.
Életünkben természetes módon váltakoznak a jó és rossz hangulatok időszakai. Elegendő, ha csak eszünkbe jut milyen változó az időjárás, és milyen élettempót diktálunk magunknak. Elég nehéz egyforma érzelmi állapotban lenni, egy borongós napon, és kiegyensúlyozottnak lenni, amikor állandó időhiányban vagyunk. A teljes értékű étrend stabilizálja a hangulatot, ugyanakkor segít a stressz kezelésében és a depresszió megelőzésében. A «helyes» élelmiszerek kiválasztásánál nem csak tápértéküket kell figyelembe venni. A jó hangulat alapja— a rendszeres táplálkozás, amely segít állandó szinten tartani a szénhidrát, és a szerotonin szintet, hiszen ezek hiánya komoly hatással van érzelmi állapotunkra. A szénhidrátok is kapcsolatosak a szerotonin termeléssel, ezért szintén hatással vannak hangulatunkra.
A közérzetünkre pozitív hatással bíró élelmiszerek közül kiemelhető, a lazac, lenolaj, spenót, és a borsó, csicseriborsó, az összetett szénhidrátok...
ITT OLVASHATÓ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.