VILÁGEVŐ BLOG
Szerző: világevő...ezúttal mi maradjunk az élvezeti érték érdekében keményvonalasok, és foglalkozzunk kizárólag a nyers sonkákkal, amik készítéséhez füstölést és/vagy szárítást használnak fel. Ezt nem tesszük melegszendvicsre, vagy a hazai étlapok kedvenc tévedésébe, a ’Gordon Blue’-ba (valójában Cordon Bleu, azaz kék szalag lenne a név, ejtése kordon blő) a trappistaszelet mellé. Ezeket a sonkákat főszereplőként fogyasztjuk, fajtánként eltérő módon hajszálvékonyra vagy éppen szándékosan rusztikusabbra szeletelve, szobahőmérsékleten, mellé valódi parmezánt, olívabogyót, grissinit és hasonló apróságokat kínálva...A világban már számos eredetvédett sonkafajta létezik, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy független, kisebb gyártók ne készíthetnének legalább olyan finomakat a saját módszereik alapján. Az eredetvédettség csak egy minőségi és készítési garancia, azaz ilyet vásárolva szinte kizárt a csalódás, de általában az igazi nagy meglepetés is, hiszen mondjuk egy jó kis olasz agriturismóban tett látogatás vagy nyaralás alatt a szívünkhöz nőtt termelő sonkáját kár lenne csak azért kihagyni, mert nincs védjegye. De ha egészen biztosra akarunk menni, akkor válogassunk a szigorúan kontrollált példányok között...
ITT OLVASHATÓ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.