SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. LászlóA hús, amely hosszú ideig a gazdagság jele volt, életünkre tör-e a dohányzással, a légszennyezettséggel és a stresszel karonfogva? - kérdezi a Le Figaro, csatlakozva a vitához.
Az ötvenes évek végétől kezdve a húst visszatérően vádolják mindenféle baj okozásával, de kedvelői és a tenyésztők következetesen védik. A húspártiak sorolják, hogy mi mindent ad nekünk, természetes húsevőknek: először is gazdag proteinben - átlag 19 gr. van minden 100 gr-ban - ez okvetlenül szükséges a megfelelő csont és izomsűrűséghez. Tartalmazza a fontosabb aminosavakat, amelyek a sejtek megújulásához kellenek és a szervezet maga nem tud szintetizálni. Ezenkívül nem elhanyagolható forrása a B-vitaminnak. Egy növényeken alapuló étrend, elméletileg hozhatja ugyanezeket az előnyöket, feltéve, ha valaki rendelkezik elég táplálkozási ismeretekkel ahhoz, hogy korrektül társítsa ezeket. Vegetariánusnak lenni- mondják a szakemberek - a tévedés és ezzel az alultápláltság kockázatát vállalni...
ITT OLVASHATÓ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.