2016. november 10., csütörtök

MAGYAR KONYHA

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- KLASSZIKUSOK
Szerző: Erdős Virág
2016.11.10.


Magyar konyha




keményre
folyósra
csípősre
csomósra
ropogósra
 
mézesre
mázasra
apróra
taplóra
tocsogósra
 
túróval
tárkonnyal
tofuval
csülökkel
csilivel
 
konyakkal
könyökkel
balhéval
bunyóval
dilivel
 
felfőzzük
lefőzzük
befőzzük
kikenjük
belerázzuk
 
szivatjuk
szopatjuk
átvágjuk
felnyomjuk
lealázzuk
 
husiba
szusiba
fondübe
fajanszba
tálba
 
kapkodva
köpködve
parízert
papírból
állva
 
körisen
pörisen
üresen
vegyesen
gusztán
 
keleten
nyugaton
peronon
piacon
pusztán
 
kiskéssel
nagykéssel
torzsával
morzsával
csokival
 
jókedvvel
bőséggel
gyomrossal
tockossal
kokival
sárgáját
fehérjét
zuzáját
sürüjét
velejét
 
melóját
kecóját
kölkeit
álmait
erejét
 
laposra
habosra
véresre
durvára
darabokra
 
kicsikre
nagyokra
romákra
zsidókra
arabokra
 
levesbe
lábosba
belébe
zselébe
zsírba
 
anyázva
gyalázva
átkozva
vijjogva
sírva
 
felverjük
lesütjük
átgyúrjuk
kirántjuk
megabáljuk
 
éltetjük
áltatjuk
kibírjuk
kinyírjuk
bedaráljuk
 
frigóba
fritőzbe
tepsibe
teflonba
wokba
 
betevő
fornettis
zacsiját
marokra
fogva
 
icikét
picikét
vegetát
delikát
borsot
 
hideget
meleget
törököt
trianont
sorsot

Erdős Virág

A szerző engedélyével, akinek hálásan köszönjük, hogy számunkra rendkívüli értéket képviselő műveit megoszthatjuk olvasóinkkal.

További írások itt: http://www.erdosvirag.hu

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.